Komiko oil danas predaje odgovor na tužbu Smedereva

Bez autora
Aug 20 2012

Kompanija Komiko oil najavila je da će danas Privrednom sudu u Požarevcu podneti odgovor na tužbu javnog pravobranioca Smedereva za raskid ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije. Tražiće da Privredni sud odbaci tu tužbu kao neosnovanu. Dokazaće da je tužba, podneta u ime grada Smedereva, izraz volje čelnog čoveka grada i njegovih saradnika da se naša investicija zaustavi iz njima znanih motiva. Komiko oil s nestrpljenjem čeka početak parničnog postupka da bi se konačno završila mučna situacija po kompaniju i po građane Smedereva, jer „sve stoji, projektovanje okolne infrastrukture je "zamrznuto", građevinski radovi ne počinju. U slučaju da je gradska uprava prihvatila molbu kompanije za odlaganje roka uplate s kamatom do 24. avgusta, već u septembru bi na lokaciji bili građevinski radovi, slika koja bi obišla svet po obimu radova na jednom mestu. A sada, sve zavisi od sudske presude. Ako presuda bude pozitivna po kompaniju, nastavlja se projekt, dinamičkim planom po kojem rafinerija treba da počne proizvodnju polovinom 2015. godine.

Komiko oil danas predaje odgovor na tužbu SmederevaKompanija Komiko oil najavila je da će danas Privrednom sudu u Požarevcu podneti odgovor na tužbu javnog pravobranioca Smedereva za raskid ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije.

- Tražićemo da Privredni sud odbaci tu tužbu kao neosnovanu. Dokazaćemo da je tužba, podneta u ime grada Smedereva, izraz volje čelnog čoveka grada i njegovih saradnika da se naša investicija zaustavi iz njima znanih motiva“, rekao je zamenik generalnog direktora Komiko oila za Srbiju Radomir Radivojević.

On je dodao da Komiko oil s nestrpljenjem čeka početak parničnog postupka da bi se, kako je rekao, konačno završila mučna situacija po kompaniju i po građane Smedereva, jer „sve stoji, projektovanje okolne infrastrukture je ‘zamrznuto’, građevinski radovi ne počinju“. Radivojević je naglasio da bi, u slučaju da je gradska uprava prihvatila molbu kompanije za odlaganje roka uplate s kamatom do 24. avgusta, „već u septembru bi na lokaciji bili građevinski radovi“, slika koja bi „obišla svet po obimu radova na jednom mestu“. A sada, rekao je Radivojević, „sve zavisi od sudske presude“.

- Ako presuda bude pozitivna po kompaniju, nastavljamo projekt, dinamičkim planom po kojem rafinerija treba da počne proizvodnju polovinom 2015. godine - rekao je on. Po njegovim rečima, Komiko oil će do završetka glavne rasprave odlučiti da li da će tužiti Grad da bi se zaštitila prava kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik